bimbinglah aku kejalan NYA...
setiap wanita ingin menjadi yang terbaik untuk pasangan hidupnya,begitu juga aku..
aku juga mengimpikan untuk menjadi terbaik apabila aku sudah berumah tangga nanti..
bimbinglah aku menjadi wanita yang di redhai Allah..

bukan niatku....

aku menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf.. sungguhpun salah yang telah kau lakukan  bagiku sangat besar.. namun,aku perlu sedar.. kau dan aku sama2 manusia yang melakukan kesilapan.. maafkan aku wahai "lelaki" kerana telah berkasar pada mu samada dalam tutur bicara mahupun tingkah laku ku.. bukan niat ku untuk bersikap kurang ajar pada mu tapi aku  mahu kau tahu aku sangat kecewa.. mungkin dirimu akn faham sekiranya kamu berada d tempat aku..

aku bukanla wanita yang di ajar untuk tidak bersopan santun.. mungkin saja segala tindak tanduk aku terlalu mengikut emosi dan perasaan.. aku cuma ingin kamu tahu,aku mahu kamu benar2 berubah.. aku percaya kamu akan  berubah sekiranya kamu mmg benar2 berniat untuk  berubah.. fikirla masa depan mu.. hidup ini bukan la selamanya muda.. suatu hari nanti kamu akan meniti usia tua.. d saat itu sudah tidak ada gunanya lagi untuk kamu menyesal.. d saat itu aku yakin kamu pasti mahukan seseorang yang menemani mu d saat kamu uzur nnt.. 

hargaila aku sebagai wanita yang punyai hati dan perasaan..
aku cuba terbaik untuk maafkan kamu dan melupakan..
semoga kamu memaafkan aku..
kerana bukan sengaja niatku untuk menyakiti kamu...

itu impian aku...

semalam,tanpa di duga keluarga Adam datang ke rumah aku.. yeah,gembira tak terkata.. i'm miss u Adam! wah,Adam da ada bby la.. apa yg menarik mengenai keluarga Adam? aku amat sanjung ibu Adam.. tau knp? ayah Adam bekerja sbg tentera laut yg jarang pulang ke rumah untuk bersama isteri dan anak2,tp ibu Adam sangat setia menanti ayah Adam wpun jauh.. sedangkan masa Adam lahir,ayah Adam tak sempat nak tengok Adam.. masa Adam umur 2bulan,baru ayah Adam jumpa dengan Adam.. Aku teringin nak jadi seperti ibu Adam.. Setia pada suami walau sejauh mana suami pergi.. Begitu juga ayah Adam,walaupun jauh d perairan tak pernah lupa pada keluarganya.. keluarga seperti ini la yang aku impikan.. mempunyai sebuah keluarga bahagia..
nak tgok tak Adam mcm mana? dia comel sangat tau.. jeng jeng jeng!!!

Ishraf Adam
Ini la Adam.. Comeykan dia? bila tengok family Adam smlm,wah bahagia nya ada keluarga mcm tu.. Ayah Adam nampak seperti lelaki yang sangat bertanggungjawab sebagai suami dan ayah.. Dia sangat sayangkan anak2nya.. Ya Allah,mudah2an aku akan dapat suami bersifat seperti ayah Adam yang punyai rasa tanggungjawab pada Agama,Diri Dan Keluarga.. Amin.. Aku tak impikan seorang lelaki yang suka melayan ramai perempuan.. Aku cuma mahu seorang lelaki yang menganggap aku adalah paling istimewa dalam hidupnya tanpa tandingan dengan mana2 perempuan lain selain aku.. Walau aku punyai pelbagai kelemahan.. apa saja kelemahan pasti aku akan ubah sedikit demi sedikit sekiranya "suami" ku mendidik dengan cara yang baik.. Itu la impian aku.. mempunyai cahaya mata yang comel dan suami yang sangat bertanggungjawab.. 

adam dan umar
Inilah adik Adam,namanya Ishraf Umar.. Ala tomey tomey tomey.. 
saya sayang mereka berdua!
mmmuuuaaahhhh!!!

Ya Allah,semoga satu hari nanti andai aku bernikah jodohkan lah aku dengan pasangan yang bertanggunggjawab dan mampu membimbing aku dan bakal zuriatku ke arah syurgamu Ya Allah..
aku sangat mengimpikan sebuah keluarga bahagia kerana "itulah impian aku"..
Amin....